De vereniging

Alles over Den Ham FC Twente Madness

Historie Den Ham FC Twente Madness

Al sinds jaar en dag gaan er een aantal mensen vanuit Den Ham richting Enschede om daar de verrichtingen van FC Twente te aanschouwen en de sfeer te proeven.
In de jaren 70 gingen er al diverse groepjes Hammenaren naar het oude Diekman stadion. In de jaren 80 en 90 groeide het supporterslegioen uit Den Ham gestaag, die graag de wedstrijden van de Twentse bekeken.

Vanaf 10 mei 1998 verhuisden de supporters uit Den Ham mee naar het nieuwe Arke Stadion, ook wel De Hel van Twente genoemd. Op diverse plekken in dit nieuwe stadion zaten Hammenaren. Mede door de successen van de laatste jaren en de verbouwing in 2009 van het stadion, trokken nog meer Hammenaren naar het inmiddels van naam veranderde stadion De Grolsch Veste.

Zo kwam uiteindelijk het idee boven water om de diverse Hammenaren te bundelen en een supportersvereniging in Den Ham op te richten, zoals ook in vele diverse dorpen in de nabijheid van Den Ham, zoals Enter, Wierden, Rijssen en Vriezenveen. Een zevental personen, Marcel Kroeze, Wim Lindenhovius, Edwin van Beesten, Rick Bolmer, Ruud Veldhuis, Arjan en Harry de Ruiter uit Den Ham, hebben het initiatief genomen om een supportersvereniging op te richten van FC Twente in Den Ham. De doelstelling van deze supportersvereniging is het supporten van FC Twente op verschillende manieren en activiteiten te ontplooien voor de leden om deze doelstelling te bewerkstelligen. Veel werkzaamheden werden voor de oprichting van de supportersvereniging alvast geregeld, zoals de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het openen van bankrekeningen, het opzetten van een website, het ontwerpen van een eigen logo, briefpapier en een spandoek en de aanmelding bij FC Twente als supportersvereniging. De officiële oprichting was op 26 november 2010.

De 1e officiële stap was het organiseren van een informatie-avond voor potentiële leden. Doel van deze avond was om de vereniging te presenteren en de support-behoefte te inventariseren van de supporters. Op 10 december 2010 werd de informatie-avond gehouden bij De Beuk. Op deze avond gaven de 7 organisatoren een presentatie van o.a. het doel van de vereniging, welke activiteiten zij gaan organiseren, aan welke voorwaarden moet worden voldaan om een supportersvereniging op te richten. Enkele activiteiten werden getoond, zoals het ontwikkelen van een spandoek in De Grolsch Veste, het gezamenlijk uitwedstrijden bekijken bij De Beuk. Voor thuiswedstrijden van FC Twente zal er busvervoer worden georganiseerd.  Ook een stadiontour organiseren in De Grolsch Veste was een wens. Ruim 70 enthousiaste mensen, het begint steeds mooiere vormen aan te nemen, hebben de moeite genomen om op de informatie-avond te komen. Na de presentatie hadden 65 personen zich aangemeld als lid van de supportersverenging.

Op 12 februari 2011 is in De Grolsch Veste voor een thuiswedstrijd van FC Twente een spandoek opgehangen bij vak 117. Deze heeft een lengte van 17 meter lang en 1.30 meter hoog en voldoet aan de door FC Twente gestelde eisen dat het brandvertragend moet zijn en rood moet zijn met witte tekst.

22 februari 2011 werd een stadiontour georganiseerd in het stadion De Grolsch Veste. Hier hebben 40 deelnemers aan deel genomen en konden een kijkje nemen achter de schermen, de sfeer proeven en zich uitgebreid laten informeren over alle wetenswaardigheden van FC Twente.

De supportersvereniging heeft het 100e lid, Bart Lindenhovius uit Dedemsvaart, mogen inschrijven op 26 februari 2011.

Op 11 maart 2011 heeft de supportersvereniging haar 1e ledenvergadering georganiseerd. In de ledenvergadering werd het bestuur gekozen. In het bestuur hebben zitting genomen: Marcel Kroeze (voorzitter), Wim Lindenhovius (secretaris), Rick Bolmer (penningmeester) en de bestuursleden Edwin van Beesten, Ruud Veldhuis, Harry en Arjan de Ruiter. Verder werden leden voor de bus-,
Activiteiten-, pr- en sponsorcommissie benoemd. 55 leden die FC Twente een warm hart toedraagt en wil supporten waren aanwezig op deze ledenvergadering.

10 april 2011 werd een bus als proef georganiseerd naar de thuiswedstrijd FC Twente – Roda JC. Hiervoor was voldoende animo om dit in seizoen 2011-2012 structureel bij elke competitiewedstrijd in De Grolsch Veste te organiseren

Op 11 juli 2011 kwam de 1e editie van clubblad FCT Mad Talk uit. Hierin werden o.a. alle bestuursleden geïntroduceerd, verslagen van de stadiontour en de bus naar FC Twente – Roda JC. Tevens werden de ledenpassen voor het seizoen 2011/2012 voor de 1e keer uitgereikt aan de leden. Deze geven recht op privileges van de supportersvereniging.

Erik Bakker gaat met ingang van seizoen 2011/2012 foto’s maken bij de thuiswedstrijden voor de supportersvereniging.

27 augustus 2011, FC Twente – VVV,  was de 1e officiële bus naar een competitiewedstrijd in De Grolsch Veste door de supportersvereniging georganiseerd. 52 mensen zijn mee geweest. Bij elke thuiswedstrijd van de competitie zal in vervolg een bus worden georganiseerd.

De supportersvereniging heeft het 125e lid, Jeroen de Groot uit Den Ham, mogen inschrijven op 29 augustus 2011.

Bij aanvang van seizoen 2012/2013 werd de invoering van een automatische incasso op de contributie gedaan.

Op 22 november 2012 werd een busreis georganiseerd naar de Europa Legue-wedstrijd Hannover-FC Twente.

Siem Dubbink wordt als 200e lid ingeschreven op 12 augustus 2012.

25 januari 2013 ondertekening van de akte van formalisering bij notariskantoor Endendijk en Koene in Vriezenveen.

Eind seizoen 2013/2014 zijn alle steentjes voor de Wall of Fame succesvol uitverkocht bij de vereniging.

Bij aanvang van seizoen 2013/2014 werd een reklamebord van de supportersverenging ophangen bij
VV Den Ham als sponsor.

2 augustus 2015 werd een busreis georganiseerd naar de oefenwedstrijd Schalke ’04-FC Twente in Gelsenkirchen.

21 november 2015 werd het 1e lustrum groots gevierd bij De Beuk.

Op 24 januari 2016 werd een busreis georganiseerd naar de uitwedstrijd PSV-FC Twente in Eindhoven.

Vanaf 2010 tot juli 2016 is er gebruik gemaakt van de faciliteiten van café-restaurant De Beuk. Met ingang van juli 2016 is de overstapt gemaakt naar café-restaurant “n Esch als uitvalsbasis.

Na seizoen 2015/2016 stopt Arjan de Ruiter als bestuurslid. Niek Espeldoorn is zijn opvolger.

Vanaf 1 november 2016 huurt de supportersvereniging een gedeelte van het clubgebouw van de Hammer Tafeltennisvereniging voor uitvalsbasis voor busreizen en activiteiten van de vereniging.
Busreizen naar thuiswedstrijden en gezamenlijk uitwedstrijden worden bekeken in het clubgebouw.
Verder worden er bestuurs- en ledenvergaderingen er gehouden met andere activiteiten.

Per 13 maart 2020 zijn wij eigenaar van ons eigen supportershome aan de Kerkallee 3.

Het bestuur

Marcel Kroeze voorzitter
Wim Lindenhovius secretaris
Edwin van Beesten penningmeester
Harry de Ruiter bestuurslid
Rick Bolmer bestuurslid
Ruud Veldhuis bestuurslid
Niek Espeldoorn bestuurslid

Commissies

Activiteitencommissie

Edwin van Beesten
Gerjan Blekkenhorst
Martijn Stobbelaar
Sebastiaan Makkinga

PR-commissie

Wim Lindenhovius
Ruud Veldhuis
Mathijs Schooten
Jorrit Slotman

Buscommissie

Harry de Ruiter
Ger Podde
Erik Bakker

Sponsorcommissie

Marcel Kroeze
Martijn Stobbelaar